Puntea Increderii

Punte2O Tabara este o Punte a Increderii. Pentru a o construi, am creat mai multe oportunitati de a ne cunoaste:)

Iti trebuie curaj sa traversezi o punte suspendata peste un rau vijelios. Ai nevoie de incredere in tine, dar si in punte, in materiale sau in constructor. La fel e si in tabara: nu poti pleca la drum daca nu ai suficienta incredere in organizatori, cei care au ‘construit’ tabara!

Tabara este un grup si, la fel ca orice grup, functioneaza armonios daca membrii se cunosc, se respecta si impartasesc increderea unii in altii. La fel cum pentru parinti este important sa aiba incredere pentru a-si lasa copilul in tabara, si pentru supraveghetori este important sa primeasca increderea pentru a putea desfasura activitatile. Altfel, tabara nu poate functiona.

Am mai scris despre aceste lucruri in urma cu ceva vreme, cand asemanam relatia dintre organizatori si parinti cu o Punte a Increderii. Este un subiect atat de important incat simtim nevoia sa revenim, caci se apropie Taberele de Vara si ne dorim sa reimprospatam caile prin care putem construi aceasta punte.

  1. In primul rand se poate utiliza programul Weekend Activ, in care iesim cu copiii si cu adultii cate o zi pe saptamana pentru diferite activitati. Iesirile sunt in weekend, dar pot fi si in timpul saptamanii, iar majoritatea sunt de o zi – luam copiii din Bucuresti si ne intoarcem seara inapoi. Sunt si excursii cand mergem doua sau chiar trei zile. In general activitatile presupun miscare in aer liber, obiectivul programului fiind promovarea unui stil de viata sanatos. Pe langa acest obiectiv, ne mai propunem sa cunoastem copiii care urmeaza sa mearga in tabara si sa le oferim ocazia sa ne cunoasca si ei:) Totodata este un bun prilej pentru parinti sa ne cunoasca si sa capete incredere in noi!
    Luna aceasta, spre exemplu, organizam nu mai putin de 9 activitati, dintre care cateva Probono. Programul este afisat aici. Daca vreti sa veniti, va rugam sa va inscrietiaici. Va asteptam cu drag!
  2. Incepand de anul trecut am introdus experimental forumuri speciale de discutii, la care am invitat parintii copiilor dintr-o anumita tabara. Proiectul a avut succes mai ales la taberele mari, la cele cu putini copii vom incerca sa comunicam mai mult pe email.
  3. La unele tabere se organizeaza intalniri dedicate parintilor copiilor care urmeaza sa mearga in tabara respectiva. Aceste intalniri sunt anuntate pe email, dupa inscriere.
  4. De asemenea, daca simtiti nevoia sa ne intalnim, pentru a ne cunoaste mai bine, ca sa stiti cui incredintati copilul si pentru a capata incredere in noi, va rugam sa ne spuneti. Vom face in asa fel incat sa ne vedem cu dvs:)

Cam acestea sunt caramizile cu care ne-am propus sa construim piciorul nostru de Pod al Increderii. Daca mai aveti si alte idei va rugam sa ne spuneti.

Si nu uitati ca Puntea Increderii trebuie construita din ambele capete. Daca v-ati hotarat sa veniti in Tabere cu Suflet, veniti cu inima deschisa!

Va multumim!

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

2 thoughts on “Puntea Increderii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s