Cu bicicletele la Manastirea Kapinovo

TabereCuSuflet.0183La capatul unui drum epuizant, am ajuns la Manastirea Kapinovo. In apropiere se afla Casacada Kapinovo – un loc minunat de balaceala.

Cea mai frumoasa zi a minitaberei de Rusalii a fost cea in care am traversat muntii pana la Manastirea Kapinovo. Cel putin asa spun participantii 🙂

Manastirea Kapinovo are hramul Sf.Nicolae facatorul de minuni si dateaza din 1272, conform unei inscriptii de pe pereti. In 1393, cand Taratul de la Tarnovo este cucerit de otomani, manastirea este ruinata si de abia in secolul XVII este refacuta cu ajutorul si din fondurile populatiei locale. Biserica dateaza din 1835 si are o poveste interesanta. Pentru ca autoritatile turce nu dadeau aprobare pentru construirea manastirii, zugravii lucrau noaptea iar ziua faceau fum pentru a inegri zidurile. Cand au venit turcii in inspectie, zugravii le-au spus ca doar refac un zid vechi ce sta sa cada. In biserica poate fi admirat un iconostas din sec XVIII, precum si icoane de mare valoare.

Cascada Kapinovo este o cascada relativ mica, de 6-7 m inaltime. Apa se varsa intr-un bazin de 7 m adancime si lat de 20 m, inconjurat de pietre albe, netede, numai bun pentru balaceala:)

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

One thought on “Cu bicicletele la Manastirea Kapinovo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s