Pe Carari de Munte

sevenlakes2In perioada 13-19 august va propunem o tabara inedita, in Muntii Rila din Bulgaria! Vom explora Rezervatii Naturale, vom urca Vf.Musala (2925 m) – cel mai inalt din Balcani, ne vom racori in lacuri de munte si vom descoperi o lume alpina de Poveste🙂

Muntii Rila este un masiv muntos situat in sud-vestul Bulgariei, dominat de Vf.Musala (2925 m). Pe suprafata sa se afla Parcul National Rila, care cuprinde 4 Rezervatii Naturale, precum si o multime de lacuri glaciare, dintre care cele mai renumite sunt cele cunoscute sub numele de 7 lacuri. Datorita florei, faunei, dar mai ales formelor de relief, reprezinta una dintre cele mai frumoase zone alpine din Balcani.

Vom face un circuit de 7 zile care cuprinde cele mai interesante zone. Vom merge cu rucsacul in spate si vom sta la cabane si hoteluri alpine. Traseul este de 5-6 ore pe zi, exceptie facand ziua a 4, cand vom fi nevoiti sa mergem 9-10 ore pentru a acoperi distanta dintre 2 cabane.

In ziua a doua vom urca pe Acoperisul Balcanilor – Varful Musala de 2925 m. O legenda auzita in Grecia spune ca bulgarii, invidiosi pe vecinii lor de la sud si dornici sa aiba un varf mai inalt decat Olimpul (2918 m), au adunat pietre si au inalta Vf.Musala cu cativa metri, suficienti pentru a deveni cel mai inalt din Balcani:)

In penultima zi vom descoperi cele 7 lacuri: Lacrima – cel mai inalt, Ochiul – cel mai adanc, Rinichiul – numit asa datorita formei sale, Clepsidra sau Gemenele – cel mai intins, Trifoiul – cel mai mic, Pestele – cel mai putin adanc si Lacul de Jos – cel mai de jos, evident:)

Costul este de 250 Euro si acopera transportul Bucuresti – Borovets si retur, precum si cazarea. Pentru plata unui avans de minim 300 lei pana joi, 28 august, beneficiati de reducerea de Early Booking.

Mai multe detalii gasiti aici, iar Inscrierile se fac aici.

 

Advertisements

One thought on “Pe Carari de Munte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s