Pe Carari de Munte – Cele 7 Lacuri

TabereCuSuflet.0348Dupa ce am traversat Vf.Musala, am urmat spinarea M-tilor Rila pana la Cela 7 Lacuri!

Sedemte Rilski Ezera, sau Cele 7 Lacuri din Muntii Rila, reprezinta unul din cele mai importante obiective turistice din Bulgaria!
Lacurile sunt glaciare si se află la o altitudine aflată între 2100 și 2500 m. Sunt conectate între ele prin râuri mici, ce formeaza cascade. În timpul iernii, îngheață la suprafață, formând un strat de gheață cu o grosime de aproximativ 2 metri.

Legenda spune ca ”Ochii Muntelui”, cum mai sunt denumite lacurile, au fost formate din lacrimile unei tinere fete indragostite. Ea si iubitul ei erau indragostiti nebuneste unul de altul si traiau linistiti in casa lor frumoasa si insorita de pe munte. Toate fiintele ii admirau, mai putin un zmeu care ii pizmuia si care isi propuse sa distruga pacea si dragostea lor. Asa ca se transforma intr-un nor mare si porni o vijelie cum nu se mai vazuse. Barbatul lupta cu vitejie cu stihiile trimise de zmeu, insa pana la urma fu infrant si rapus. Atunci tanara fata planse 7 zile si, din lacrimile ei, s-au facut cele 7 lacuri cristaline.

Lacul de la cea mai mare înălțime este Lacrima (Salzata), la o altitudine de 2.535 m. Este denumit astfel datorita apei sale limpezi. Fiind situat la cea mai înaltă altitudine, de acolo ai o priveliște deosebită asupra tuturor lacurilor și a împrejurimilor.
Ochiul (Okoto) are o formă perfect ovală.
Gemenii (Bliznaka) are forma de clepsidra si acoperă cea mai mare suprafață.
Trifoiul (Trilistnika) are marginile foarte neregulate.
Lacul Pește (Ribnoto Ezero) este lacul cu cea mai mica adancime, iar Lacul de Jos (Dolnoto Ezero) este situat la cea mai mica altitudine. Acesta colectează apa din restul lacurilor și este sursa râului German.
Rinichiul (Babreka) isi datoreaza numele formei sale. Are malurile abrupte, iar pe un promotoriu din apropiere, in luna august are loc o Paneuritmie (foto) la care participa mii de oameni. Paneuritmia este un dans sacru la care participa adeptii unei societati crestine ezoterice infiintata de Peter Deunov la inceputul secolului trecut, al carui nume este Fratia Alba.

Foto: Tabere cu Suflet & Dragos Sima

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s