Canionul Horoabei

TabereCuSuflet.1150Tabere cu Suflet nu inseamna doar tabere, competitii si excursii pentru copii, ci si activitati pentru adulti!
Iata cateva imagini dintr-un teambuilding cu prietenii de la Follow Me, intr-o frumoasa drumetie pe Valea Horoabei – unul dintre cele mai frumoase trasee din M-tii Bucegi! 

Valea Horoabei isi are obarsia sub Vf.Tapu din Muntii Bucegi. Apa a sapat in calcar un sistem carstic, cu un canion adanc – Canionul sau Gangul Horoabei, avand saritori si cascade cu inaltimi ce variaza intre 5 si 15 m, precum si cu un Izbuc puternic, numit Izbucul Horoabei sau Izvorul Burlacului.

Canionul este pitoresc si salbatic, iar pentru strabaterea sa in conditii de siguranta este indicat sa aveti echipement de alpinism (ham, casca si doua alonje cu carabiniere)

Aici se spune ca s-a nascut alpinismul in Romania, odata cu excursia din 1903 in care Ieronim, Nicolae Bogdan şi Mihai Haret au reusit sa strabata, in premiera, Canionul Horoabei!

La intrarea in Canion vegheaza impresionantul Turn al Seciului, desprins de perete de mii de ani si despre care se spune ca se afla chiar in mijlocul Cetatii Vrajitoarei!

Drumetia a fost realizata cu ajutorul TeamXpert. Am facut aproape 500 de poze in excursia cu prietenii de la Follow Me! Pentru a se incarca mai usor, le-am impartit in mai multe calupuri. Iata primul dintre ele:

Foto: TeamXpert

18 thoughts on “Canionul Horoabei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s