Invitatie cu bicicletele la Ivanovo

TabereCuSuflet.091Saptamana viitoare va invitam la o tura speciala! Caci tura de la Ivanovo este o tura pe cat de frumoasa, pe atat de bogata in repere culturale! Vom vedea cateva obiective din patrimoniul UNESCO, cum ar fi Rezervatia Naturala Rusenski Lom, Manastirea Basarbovo, Cetatea Cerven si Bisericile rupestre de la Ivanovo.
Asadar nu este de mirare ca participantii spun ca este una dintre cele mai frumoase ture velo din calendarul Tabere cu Suflet!

Zona nu este departe, din Bucuresti pana la intrarea in tura fiind 90 km. Traseul merge prin meandrele raului Lom, peisajul fiind deosebit. In cheile largi ale acestui rau sunt formatiuni carstice interesante si cateva obiective UNESCO: complexul de la Basarbovo, bisericile rupestre de la Ivanovo si cetatea Cerven.

Tabere cu Suflet Bike Day #6

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Valea Lomului (Bulgaria)

Cand: Duminica, 8 mai

Obiective: bisericile rupestre de la Ivanovo si cetatea Cerven

Cine: Tura este deschia oricui doreste sa vina.

Lungime: Sunt doua variante, cu lungimi de 20 km, respectiv 39 km.

Dificultate: Se merge 20 km pe drumuri forestiere si pe poteci cu vegetatie, pe malul raului. Pentru tura lunga se poate continua pe drum asfaltat. Diferenta de nivel este nesemnificativa pentru varianta de 20 km, in timp ce tura lunga are o urcare de 250 m pe asfalt.

Ce oferim: Indrumare, apa, dulciuri, supraveghere copii si garantia unei ture minunate 🙂

Cat costa: 50 Ron. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Termenul limita este joi, 5 mai, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Veti primi mai multe detalii  dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la ultima tura la Ivanovo.

Ce vom vizita:

Canionul Rusenski Lom
ValeaLomului 015Parcul Natural Rusenski Lom este situat pe valea de tip canion formată de râul Rusenski Lom. Parcul este considerat zonă protejată din anul 1970 şi are un teritoriu de aproximativ 3408 hectare. Parcul este recunoscut ca un monument estetic, din cauza teraselor din roci, a peşterilor, scobiturilor şi a monumentelor de mare importanţă. Viaţa sălbatică în Valea Lomului este extrem de diversificată. E bogată în specii rare, având elemente caracteristice zonei Mediteranei, climei şi faunei pe cale de dispariţie, care a migrat şi este prezentă aici. În urma verificărilor şi indexărilor s-au descoperit în jur de 225 de specii, jumătate dintre ele fiind protejate.

Cetatea Cerven
TabereCuSuflet.032Cervenul este unul dintre cele mai importante orase medievale din sec. XIV din Bulgaria de Nord-Est. Pana in zile noastre s-au pastrat ruinele orasului din afara cetatii si ale zidurilor cetatii, ruinele palatului domnesc, ale bisericii mitropolitane, iar pe strada principala – ruinele unor case. Orasul a avut 11 biserici, iar in jurul lui existau o multime de manastiri. S-a pastrat turnul de paza cu o inaltime de 12 metri.

Bisericile rupestre de la Ivanovo
TabereCuSuflet.002Bisericile de la Ivanovo este monument din patrimoniul Unesco. Bisericile sunt sapate in stanca, la 30 m inaltime, si au fost locuite de catre calugari isihasti intre secolele XIII-XVII. Bisericile detin o valoare culturala si istorica deosebite datorita picturilor murale, datand din secolele XIII-XIV si pastrate in cinci din multele biserici de piatra. Pictori talentati au pictat peretii acestora in fresce realiste, folosind multa culoare si elemente compozitionale, transformandu-le intr-o adevarata comoara a picturii medievale.

Va asteptam cu drag!


Tabere cu Suflet Bike Day (TcS Bike Day) este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa organizam Ture Velo, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

One thought on “Invitatie cu bicicletele la Ivanovo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s